Tänane kuupäev Neljapäev 28 Mär, 2024 23:02

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]




Tee uus teema Vasta teemale  [ 10 postitust ] 
Autor Sõnum
PostitusPostitatud: Teisipäev 01 Aug, 2006 9:47 
Eemal
Klubi juhatus
Klubi juhatus
Kasutaja avatar
2001 Chrysler Grand Voyager

Liitunud: Teisipäev 11 Apr, 2006 19:14
Postitusi: 1875
Asukoht: Lõuna kandis enamjaolt
Eesti-Läti-Leedu-Poola-Tšehhi-Austria-Saksamaa-Tšehhi-Poola-Leedu-Läti-Eesti
NB! Saksa keele oskaja grupis tuleb väga suurelt kasuks!

POOLA
I peatus: Auschwitz (linna nimi on poola keeles Oswiecim). Kuigi surmalaagri külastamine on tasuta, tuleb maksta parkimise eest. Avatud E-P 8-17. Vaata täpsema info saamiseks http://www.auschwitz.org.pl/
II peatus: Wieliczka soolakaevandus. Kaasa tuleks kindlasti võtta soojemad riided, kuna temperatuur kaevanduses on 9 kraadi. Jalga võiks panna sobivad jalanõud ronimiseks ja trepist laskumiseks. Avatud E-P 7:30-19:30. Giidiga kaevanduse külastus maksab 65 PLN. Vaata täpsema info saamiseks http://www.kopalnia.pl/home.php?action=&id_language=2&

AUSTRIA-VIIN
III peatus: Stephansdomi toomkirik. Kindlasti soovitaks külastada Stephansdomi kiriku all asuvaid katakombe, kus näeb lisaks valitsejate ja muude tähtsate isikute matustele, viimaste katku-laienete matuseid (loe: vägevad kondihunnikud).
IV peatus: Hofburgi loss – keisrite residents. Audiogiidiga saab külastada keiserlikku varakambrit, hõbedakambrit ja keiserlikke eluruume. Sisaldab Austria kuulsa, ekstsenrilise ja mõrvatud keisrinna Sisi muusemi. Avatud 9-17. Vaata täpsema info saamiseks http://www.hofburg-wien.at/en/site/publicdir/
V peatus: Schönbrunni loss – Hapsburgide suveresidents. Tasub kindlasti vaadata. Lisaks lossile on suur aed, labürint, loomaaed jne. Vaata täpsema info ning erinevate hindade teada saamiseks http://www.schoenbrunn.at/en/site/publicdir/
VI peatus: vähemalt mööda võiks jalutada Viini ooperimajast, kus üritatakse sind kindlasti meelitada Mozarti –teemalisele kontserdile.

AUSTRIA- VIINI LÄHEDAL
VII peatus: Seegrotte koopad ja maa-alune järv. Taaskord on koobaste temperatuur 9 kraadi ja vajalikud on soojemad riided ning sobivad jalanõud. Ringkäik on giidiga, kes paraku räägib vaid saksa keeles. Seega vajalik on saksa keele oskaja. Keele probleemile vaatamata on järv ilus. Nendes koobastes filmisid ameeriklased oma filmi “Kolm musketäri” ning seal üritasid ka sakslased sõja-ajal lennukeid hoida (paraku need roostetasid). Avatud E-P 9-17. Lisainfo saamiseks vaata http://www.seegrotte.at/002_englisch/frameset.htm
VIII peatus: Melki klooster. Fantastiline, pigem lossile sarnanev, barokk stiilis klooster. Lisaks kloostrile kuulub kompleksi fantastiline aed. Saab võtta nii giidiga kui giidita ringkäigu. Kuna siin ei ole audiogiide, siis on tegelikult informatiivsem giidiga ringkäik. Täiendava info saamiseks vaata http://www.stiftmelk.at/englisch/index.html

AUSTRIA-ALPID
IX peatus: Hallstatti linn. Kena linnake Alpides koos ujutava mägijärvega. Läbisõitmisel annab hingematvaid vaateid.
X peatus: Eisriesenwelti looduslikud jääkoopad. Tasub kindlasti minna, kuigi hind on 17 euri. Seekord tuleks kaasa võtta rohkem, kui lihtsalt fliis, kuna koobastes on tõsised miinus-kraadid. Kuna ringkäik kestab päris kaua, siis hakkab väga kergesti külm. Suveperioodil ei tohiks lasta ennast petta soojast ilmast. Koobastesse saamiseks tuleb esmalt ronida umbes 20 minutit, siis sõita köisraudteega (mis teebki hinna tegelikult kalliks) ja siis taaskord umbes 20 minutit ronida. Võta kaasa taskulamp, kui on. Lisainfo saamiseks vaata http://www.eisriesenwelt.at/

AUSTRIA- SALZBURG
XI peatus: Hohensalzburgi (vallutamatu) kindlusemägi. Kindlusemäele saab tõusta, kas köisraudteega või minna jala. Kui otsustad minna jala, siis ei soovitaks samal päeval ronida Eisriesenwelti, kuna kindluse tee on suhteliselt järsk, saab köisraudteega. Lisainfo http://www.salzburg-burgen.at/en/index.php
XII veel saab vaadata: Mozarti majamuuseum, Mirabella loss, Residents. Kindluse ligidal olev St. Peter’i surnuaed ja selle all olevad katakombid.

BAIERIMAA
XIII peatus: Karwendel. Mittenwaldi juures saab tõusta köisraudteega Saksamaa kõrguselt teisele mäele Karwendel’ile (umb 2300 m kõrgusele). Soovitan kindlasti – vaade on fantastiline, mäeotsas olev söögikoht ei ole väga kallis.
XIV peatus: Ettali klooster. Tegutsev klooster. Kuigi kloostrisse ei pääse ning näeb vaid kirikut, saab kloostri poest osta kuulsat Ettali kloostriõlut. http://www.kloster-ettal.de/index-uk.html
XV peatus: Obergammergau. Armas Baieri linnake, kus on ilusad maalitud majad ning, kus korraldatakse iga 10-aasta tagant Kristuse kannatustele pühandatud teatrietendusi.
XVI peatus: Neuschwansteini loss. Saksamaa kuninga Ludwig II muinasjutuloss, mis 19. sajandil ehitatuna immiteerib fantastiliselt keskaegset lossi. Loss on kõrgel mäe otsas ning sinna saab kas jala, bussiga või hobukaarikuga. Ringkäikud on võimalikud nii giidiga kui audiogiidiga. Praktiliselt reisi pärl. NB! Jälgida tuleb piletil olevat rühma numbrit ja ringkäigu kella aega – kui selle maha magad, siis pead uue pileti ostma. Neuschwansteini lossi läheduses on ka Ludwig II isa Hohenschewangau loss (väiksem). Lisainfo http://www.hohenschwangau.de/552.0.html ning http://www.schloesser.bayern.de/englisc ... /index.htm.

MÃœNCHEN
XVII peatus: saab vaadata kahe kuppeltorniga toomkirikut Frauenkirche’t, Nymphenburgi lossi http://www.schloesser.bayern.de/englisc ... y_schl.htm ning käia ühes Euroopa vanimas õllekeldris Hofbräuhaus’is.


Maha sai sõidetud 5300 km. Soovitan kasutada suuremaid teid, eriti Poolas, sest "külavahetedel" on möödasõit raske ja mõttetu, sest autosi on palju, minilinnasid palju ning keskmiseks kiiruseks kujuneb 60 km tunnis. samas ei tasu sõita ka kogu aeg mööda suuri teid, sest Poola "külaelu" on kohati päris huvitav ning eks seegi ole omamoodi vaatamisväärsus, sama kehtib teiste maade kohta.
Austrias kindlasti kasutada ka väikseid teid, need on korralikud ning sõiduelamus vinge, loodus kaunis jne.
Kaardiks (atlas) muretseda kindlasti kõige täpsem. Kaart, kus on ka rahvusvahelised kämpingud peal on väga suureks abiks, sest öömaja otsimisega võib kõvasti aega minna, samas on igas väiksemaski linnas olemas hotellid, mille hinda ei oska kommenteerida, sest neid me ei kasutanud. Kämpingutes on olemas tavaliselt dušši ja söömise võimalused.


Tagasi üles
 Profiil  
 
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Neljapäev 17 Aug, 2006 10:05 
Eemal
Klubi juhatus
Klubi juhatus
Kasutaja avatar
2001 Chrysler Grand Voyager

Liitunud: Teisipäev 11 Apr, 2006 19:14
Postitusi: 1875
Asukoht: Lõuna kandis enamjaolt
Nagu me teame, siis olavi ja andrus49 käisid reisil euroopas. Nüüd ootaks väikest ülevaadet, kokkuvõtet, muljeid jne.
Kindlasti järgmine aasta on ka minejaid, kellel kõiksugu inf vajalik!

Aitäh

_________________
Sharan on taburet ja Galaxy on ford!


Tagasi üles
 Profiil  
 
PostitusPostitatud: Reede 29 Juul, 2011 21:17 
Eemal
Kasutaja
Kasutaja avatar

Liitunud: Esmaspäev 02 Jaan, 2006 21:22
Postitusi: 356
Asukoht: Pärnu
Mobiil: 5123835
Juuli 2011
Sai käidud 2-kesi abikaasaga Poolas ja Tšehhis. Pühap. 17.07.11 peale lõunat starditud Pärnust. Ühe hooga läbitud Läti kuni Kaunaseni Leedus.
1. öö Kaunase Lukoil bensukas. Hommikul vara Augustowi suunas sõitma.
Tee peal leidsime kohviku kus sai vaba wifi´t kasutada.Augustowis sõitsime järve äärde, nautisime ilma ja käisime ujumas. Oli tehtud istumiskohad jne.Õhtu poole edasi sõit Varssavi suunas.
2. öö Tesco 24h poeplatsil Varssavi äärelinnas.Päeval Varssavi kesklinnas bussijaama ümbruses kaubanduskeskuses shoppamine. Parkimine 3PLN/h. Sai ostetud wifi pulgale sim kaart,9PLN. 129Mb. sõit edasi Lodz´i suunas.Tee peale jäi M1 kaubanduskeskus, jälle shoppamas.
3. öö Shell tanklas PTAK´i lähedal. Hommikul PTAK´i shoppamas.Hiljem Lodz´is järve ääres ilma nautimas. Paduvihma hakkas sadama,lõi välku.PTAK´i tagasi.
4. öö PTAK´i juures. Vaba wifi levi. Lõuna paiku Tšehhi suunas sõit.Enne Katowice´t M1 keskuses shoppamas.1GB sim kaardi ost 20PLN.Tšehhi piiri ületamine.Esimene punkt oli Uvalno kus tegime peatuse.Tšehhis ilm vihmane. Mägede ilu vaatlemas läbi autoakna. Kas õhurõhu vahe või mis, aga kõrvad läksid lukku.
5. öö Opava lähistel asulas leidsime koha rekka kõrval. Öö oli külm. Sõit Olomouc´i suunas.Hradec Kralove külastamine.Tšehhi õlle ost. Odavam õlu maksab 6.50CZK.Sõit Poola suunas.
6. öö Kudowa-Stroj Shell tanklas.Külm magada. Järgmine päev Albert´i supermarketis.Suund Wroclaw´i poole. Ilus linn, katedraali külastus ja keskväljakul päeva nautimas lõunasöök kohalikus söögikohas, kus hinnad kaalu järgi, ise võtad mida soovid süüa ja pärast kaalutakse ning siis maksad.
7. öö mingis tanklas, ilm jahe.Hommikul Varssavi poole suund, tee peale jäi mingi küla,kus oli kodulindude ja väikeloomade turg.Hästi palju tuvisid müügil. Ostsime kultuurmustika taimi. Kodzelin´is politsei kontrollis dokumente.Nägime eesti numbrimärgiga Ecolines liinibussi.Teekond Varssavist läbi Bialystok´i suunas.
8. öö Bialystok´i lähedal rekkade platsil.
25.07.11 Hommikul vara kodu poole sõit.Saulskrastis vahepeatus. Ujumine ja päikesevõtt. Õhtul kodus.
Sinna sõites teederemonti palju,tagasi tulime teist teed pidi, mööda külateid, hulka normaalsem. Sõitsime GPS järgi. Kaasas võiks ikkagi olla poola kaart.
Hinnad: enam-vähem samad mis meil, võib-olla pisut odavamad, praegu riietele ja jalanõudele kuni 70% alet. Toidupoes musta leiba ei ole, piim seisab kuni aasta lõpuni. Hästi palju pakutakse jogurteid. Alkoholi lett suuremates kauplustes võtab silme eest kirjuks.
Linnad suht räpakad, prügikaste pole.
Reis kestis 8 päeva,kokku sõitsime 3353 km ja kütust läks ~270 ltr. Keskmine kulu 8,1 ltr/100km.(kompuutri järgi 8,5 ltr/100km).Konditsioneeriga 70% sõitu. Autoks 3,4l bensukas minibuss.Bensiini hind 5,05 – 5,20PLN/ltr, diisel 4,98 – 5,03PLN/ltr, gaas 2,26 – 2,31PLN/ltr. Visa/Maestro/Mastercard´iga saab bensiinijaamades ja enamus poodides maksta. Kaasas oli 230PLN sularaha. Turul saime ka € maksta.

27. Jul 2012
Sai sõidetud:
Kaunas-Olsztyn-Gdansk-Berliin-Magdeburg-Fürth-Passau-Regensburg.
Austria piir, kiirteemaks 8€, Viin, loomaed ja kesklinna külastamine, ilm vihmane.
Edasi Tšehhi suunas,kiirtee maks 16€, Hradec Kralove veekeskuse külastamine. a´70 kohalikku raha nina peale.
Poolas tagasi- Lodz´i vaatamas,edasi Bialystok´is jõe ääres päikest võtmas ja ujumas.
Kaunases Akropoli keskuses shoppamas.
Saksamaa on liiga suur riik, et nädalaga läbi sõita.
Kokku olime 12 ööd. Maha sõitsime 4823km.

Juuni 2013
Startisime Pärnust kell 14.30. Kell 22.00 Kaunases Statoili bensukas.Ilm +24 kraadi , kell 23.50, soojem kui Pärnus igatahes.
Üldiselt teed sõidetavad suunal Bialystok - Lublin - Varssavi, remonti ei olnud aga vajaksid küll. Tagasi läbi Olsztyni, sama lugu.
Bialystok´is mööda kesklinna kolatud, kesklinna kasteti tuletõrje voolikutega, nii palav oli + jõe ääres Dinopargi juures päikesevõtt
Lublinis sai käidud veepargis + 42 kraadi. Päev läbi, täiskasvanu pilet 15PLN. Lastele kuni 7a.5PLN ja kuni 18a.10PLN. Mitu basseini a´1.20m ja veejahedus erinev, lastele allalaskmise toru jne.
Warssavi käisime Carrefouri kaubanduskeskuses shoppamas 6h.
Olsztynis samuti shoppamas. Ööbisime Tesco keskuste juures, need 24h lahti.
Leedus Panevezises Babilonase marketis.
Riiast läbi ja kodus.
Maha sõidetud 2311km.

15.06.14
algas teekond Itaaliasse, Praha, München, Innsbruck, Milaano, San-Remo, Prantsusmaal Nizza, Šveits, saksamaa, Poola, startisime kahekesi abikaasaga 10.40 Pärnust.Kodus tagasi 03.07.14, kell 18.10, maha sõidetud 6335 km.

2015
19.06.15 Sõit Kaunasesse, ilm külm ja vihmane
20.06.15 Olzstyn ilm jahe +17 - 18 kraadi, vahelduv vihmaga
Hamburg, Rügeni saarel ööbimine kämpingus, ilm külm + 16 kraadi
26.06.15 edasi Rotterdam
27.06.15 käisime Amsterdamis ringi. Laeva/paadiga
kanalites sõitmas.Madame Tousseu ja sex muuseumi külastus.
ööseks Zeeburgi kämpingusse.
29.06.15 - Brüsselis tipptunnil ummikus 2h, edasi Oostende poole, ilm +26, päike. Hinnad: tass kohvi 1.50 - 2.00EUR,
saiakesed samuti 2.00-3.00EUR.
Bensiin umbes 1.40-1.75EUR/ltr.
Prantsusmaa Saint-Quentin, Le Bul aqvapargi külastus, 4.70EURi sissepääs ninale.+31/+33 kraadi sooja, päike lõõmab otse lagipähe.
Auchan marketis shoppamas, hinnad odavamad kui Hollandis ja Belgias.
Edasi Luxemburgi.
03.07.15 Saksamaal Koblenz-shopping + Freibad Oberwerth veepark, 3€ per nase.Ilm kuni42 kraadi.

2016
08.07.16 ALUSTASIME KELLA 18 PAIKU SÕITU Horvaatias SUUNAS.
1.öö Kaunases Lukoil bensakas
2.öö Tsehhis autostrada Bursztynowa parklas, tasuta wc ja dushh
10.07 Olomouc aquapark külastus
3.öö McDonalds parklas
päeval SLO Termal Ptuj aquapark külastus, väljas +36 kraadi
HOR piiri ületus, kontrolliti dokumente.
4.öö ca´10km. piirist Spliti suunas
Päeval NINi rannas, pikk rand, vesi soe, isegi liigagi, alguses ca´10m kivine ja siis liivapõhi.
Auto jätsime eemale baari juurde tasuta.
5.öö Ninska Laguna 1, palavus tapab, sääsed söövad, poodi ca´850m, mere äärde 300-500m, hind 10 EUR per nägu + 5 EUR auto, jama koht üldiselt.
6.Päeval Zadaris shoppamas.
öö KERO kämpingus Bibinjes, meri kohe nina all, hind a´8EUR + 1EUR WIFI, normaalsem koht kui eile.
7.Trip paadiga Telasica loodusparki , sõit 2,5h, 40EUR nina pilet , sisaldab transfeeri, sadamasse ,hommiku ja lõunasööki + tasuta morssi ja veini lõpmatuseni. Salt Lake järves ujumas sealsamas saarel. Dalmaatsia eeslid. Ilm normaalne +28 ringis siin KERO kämpingus.
8.päev , autoga mingi anomaalia, võtame kursi koduteele, öö veetsime kusagil haigla parkimisplatsil, hirmus tuul ja sajab vihma.
9.päev , auto remonti, generaator ei lae akut, kuna laupäev siis töökoda kinni, enne esmaspäeva ei toimu miskit,võtsime Zadaris toa selleks ajaks, 700-800m rannast, ilus promenaad, ilm + 24 kraadi, vahelduv pilvisus, pisut vihma.
10.päev , pühapäev, istume rannas.
11.päev, esmaspäev kohalikud ei leia lahendust auto geneka suhtes, dioodid pidid läbi põlenud olema. Ikka Zadaris.
12.päev , ikka sama seis, ilm +28 kraadi.
13.päev auto viidi Opeli esindusse, seal saadi poole päevaga asi korda.
14.päev kodutee rataste all.

_________________
CHRYSLER GV Executive LX 3.3L - 2005
HONDA CR-V Hybrid - 2019
----------------------------------------
www.oritra.ee - ventilaatorid,filtrid


Viimati muutis Neonimees, Reede 28 Apr, 2017 12:54, muudetud 1 kord kokku.

Tagasi üles
 Profiil  
 
PostitusPostitatud: Laupäev 23 Juun, 2012 10:57 
Eemal
Kasutaja
Kasutaja avatar

Liitunud: Teisipäev 06 Juun, 2006 18:26
Postitusi: 367
Asukoht: Pärnu
Tere,

Meie seltskond võtab ette sarnase tuuri nüüd alates 25.06 ja tagasi plaanime jõuda 08.07.2012. Austria asendame Ungariga ja sõidame enne Saksamaale ning sealt edasi läbi Tsehhi Ungarisse. Tripi info panen üles juulis.

Kena Eesti suve!

_________________
Selge mõistuse esimeseks eelduseks on enamike arvamusega mittenõustmine. Oscar Wilde


Tagasi üles
 Profiil  
 
PostitusPostitatud: Teisipäev 26 Juun, 2012 15:43 
Eemal
Klubi juhatus
Klubi juhatus
Kasutaja avatar
2001 Chrysler Sebring

Liitunud: Teisipäev 09 Mär, 1971 8:00
Postitusi: 2510
Nael kummi! :)


Tagasi üles
 Profiil  
 
PostitusPostitatud: Kolmapäev 27 Juun, 2012 21:17 
Eemal
CHR Club
CHR Club

Liitunud: Pühapäev 30 Aug, 2009 19:18
Postitusi: 495
Myrakaru kirjutas:
Nael kummi! :)


Ma olen aeg-ajalt mõelnud teema üle, miks soovitakse "Nael kummi"?
Loogiline oleks ju öelda "Nael rehvi", nael kummis võib teatavasti põhjustada hoopis pikemaajalisi remont- ja hooldustöid, kui rehvi vahetus tee ääres ;)

_________________
https://www.modelsshop.eu
https://www.facebook.com/veneraud.ee


Tagasi üles
 Profiil  
 
PostitusPostitatud: Neljapäev 28 Juun, 2012 10:11 
Eemal
CHR Club
CHR Club
Kasutaja avatar
2002 Chrysler Sebring

Liitunud: Pühapäev 05 Veebr, 2006 16:58
Postitusi: 619
Asukoht: Tallinn
Enkus kirjutas:
Ma olen aeg-ajalt mõelnud teema üle, miks soovitakse "Nael kummi"?
Loogiline oleks ju öelda "Nael rehvi", nael kummis võib teatavasti põhjustada hoopis pikemaajalisi remont- ja hooldustöid, kui rehvi vahetus tee ääres ;)

"Nael kummi" ei ole vale.
ÕS räägib nii:
kumm 1. <20:kummi, .kummi> kummiese; kummiaine ▪. Auto+kumm ARGI autorehv, püksi+kumm; närimis+kumm näts, vaht+kumm. Kummi+kanal (rõival kummipaela jaoks).

http://www.eki.ee/dict/qs/index.cgi?Q=kumm&F=M


Tagasi üles
 Profiil  
 
PostitusPostitatud: Esmaspäev 30 Juul, 2012 21:34 
Eemal
Kasutaja
Kasutaja avatar

Liitunud: Teisipäev 06 Juun, 2006 18:26
Postitusi: 367
Asukoht: Pärnu
Luuser kirjutas:
Tere,

Meie seltskond võtab ette sarnase tuuri nüüd alates 25.06 ja tagasi plaanime jõuda 08.07.2012. Austria asendame Ungariga ja sõidame enne Saksamaale ning sealt edasi läbi Tsehhi Ungarisse. Tripi info panen üles juulis.

Kena Eesti suve!


Ehk saab keegi kasulikku infot :)

Eurotrip 2012
Võtsime aja maha ja tegime autoga tripi mööda euroopat. Kokku sõitsime 5400km ja sellise ringi - Eesti, Läti, Leedu, Poola, Saksamaa, Tsehhi, Slovakkia, Ungari, Slovakkia, Poola, Leedu, Läti ja tagasi kodus. Olime ära kaks nädalat, ööbimised broneerisime eelnevalt booking.com ja hotels.com kaudu. Kõik ööd siis kas hostelis või hotellis. Kokku kulutasime nelja peale ära koos ostudega ca.2500 eurot ehk siis kõik kulud kokku, isegi ostud, joogid, söögid, ööbimised, kütus, teemaksud jms.
Sõit algas peale jaani kohe esmaspäeval kell 10.30 Pärnust, kella 18 ajal ületasime Leedu-Poola piiri. Kuna plaan oli Poolas ööbida ja see oli ainus öö mis polnud bronnitud siis võtsime suuna mitte kiirteele vaid hoopis otse läbi Poola, kella 22.30 paiku jõudsime linna nimega Olsztyn. Kuna oli ju jalka EM siis öömaja otsimine võttis natuke aega kuid saime korraliku koha päris linna südames. Pean ka mainima, et Poola hommkusööki meenutame siiani kui parimat terve sõidu vältel.
Edasi järgmisel päeval suund Berliini, ööbimine hostelis neljale maksis 52 euri ja selle hinna eest oli uskumatult hea koht. Korralik tuba ja korralik hostel. Asus Müllerstrasse lähedal, türklaste linnaosas. Berliinis nägime ära nii Alexander Platzi kui teised suuremad vaatamisväärsused ja seda kõike jala ringi liikudes. GPS näitas, et jala käisime ca 15km.
Kuna põhisuund oli Hansapäevad siis Berliinist võtsime suuna edasi Hamburgi poole, väikelinn Bad Bevenssen ja hotell Entree. Seda hotelli ei soovita kellelegi, kõik asjad olid seal kaputt(nagu admin ütles). Kolm ööd neljale koos hommikusöögiga 270 euri.
Hansapäevad Lüneburgis oli ilusad kuid väsitavad sest niisama istumiseks kohti polnud, ainult kohvikud. Lüneburg ise on ilus linn oma vanalinna ja jõe äärsete kohvikutega. Kusjuures hinnad on kohvikutes pea samad mis meil, kuid riidekaup ja jalanõud on uskumatult kordi odavamad. Naised ostsid poest omale nt kõik uued riided ja vanad lasti kotti pakkida. Hansapäevi tehakse meil Eestis paremini, ootan huviga 2015 Viljandi rahvusvahelisi hansapäevi.
Edasi siis suund Tsehhi ja pealinn Praha. Otsustasime vältida veelkord kiirteed ja lasime Toomasel(TomTom) valida teise tee. Saime näha kohalikke Tsehhi külasid ja superilusaid vaateid. Praha öömaja oli pea kesklinnas Rezidense Vitkova, 5 kordse maja ülemise korruse apartement. Väga lahe elamine...korralik köök, rõdu, kaks korrust, eraldi magamiskohad ja kaks dussiruumi. Ka hommiusöögil polnud väga viga, parem kui Saksamaal. Hind neljale kaheks ööks koos hommikusöögiga 138 euri. Nägime kuidas vaadati Prahas jalgpalli EM-i, külastasime loomaaeda ja imetlesime Praha linna ilu.
Edasi siis bensiinijaamas kiirtee vinjetid nii Tsehhi ja Slovakkia jaoks, kumbi maksis ca 11 euri 10-ks päevaks. Vähim periood mida osta sai oligi 10 päeva. Käisime läbi kohast nimega Kutna Hora kus siis inimluudega kaunistatud kabel. Seda tasub vaatama minna, hinda ei mäleta peast kuid kallis see ei ole. Kohapealt saab ka Eesti keelse teksti. http://www.artgraphica.net/art-shop/pra ... church.htm
Slovakkiast läbi Ungarisse, piirilt ostsime samuti kiirtee vinjeti 10-ks päevaks mis maksis ka ca 11 euri. Kleepsu ei saa vaid auto reg.number läheb nende süsteemi. Budapestis väike lõunasöök ja edasi Egeri külje all asuvasse Noszvaj külla. Sealne Eesti pere aitas meid majutusega ja seletas ka kus ja mida vaatamas käia. Ööbimiskoht oli superluks, kaks magamustuba korraliku köögi ja söögitoaga. Hind 12 euri per nägu öö, söögid tegime ise. Käisime ka veinikeldris veini joomas, veinimeistriks Eestist pärit Anti Antik. Kiitis küll väga Ungari veine kuid mind ära ei veennud. Olid joodavad kuid ise poest ei osta ja ei hakka ka ostma. Ungaris oli muide päeval 41 kraadi sooja.
Ungaris olime 5 ööd ja nägime ka palju, Budapest oma Buda kindlusega, Eger oma veinidega, Mickolc oma termaalveebasseinidega jne. Ilus maa kus kindlasti veel palju nägemata.
Tagasi siis üle Tatrate, läbi Slovakkia tagasi Poola. Võtsime sihiks Auschwitz koonduslaagri mille ka pika otsimise peale leidsime. Minu arvamus on... kui jääb tee peale siis tasub minna, kuid spetsiaalselt sinna sõita pole mõtet. On küll sünge koht kuid ootasin midagi muud, ei oskagi kirjeldada mida. Minu silmis tavaline muuseum kus on mõned võikad kohad.
Tagasisõit kokku kestis Ungarist kuni koduni 25 tundi ja seda kogu aeg liikudes, va siis Auschwich. Oli lahe reis ja lahedaks teevad sellise reisi hea seltskond ja natuke eelnevalt tehtud kodutöö. Kui keegi tahab sarnast trippi teha siis aitan kuis oskan.
Keda huvitab siis pilte näeb siit https://picasaweb.google.com/1155566236 ... July202012 alguses osad on tehtud mobiiliga kuid enamus ikkagi mitte.
:hi:

_________________
Selge mõistuse esimeseks eelduseks on enamike arvamusega mittenõustmine. Oscar Wilde


Tagasi üles
 Profiil  
 
PostitusPostitatud: Neljapäev 09 Aug, 2012 15:49 
Eemal
Kasutaja
Kasutaja avatar
2007 Chrysler 300C

Liitunud: Esmaspäev 17 Aug, 2009 16:19
Postitusi: 16
Sai ka ise, sarnane reis eelmisele, ära käidud juuli lõpus. Saksas käisime Dresdenis ja Elbe Sandstone`s. Soovitan kõigile. Tsehhis külastasime Karlovy Varit, mis on üks naljakas juutide kuurort. Kutna Hora jäi meil ajapuudusel külastamata, sest enne Ungari F1 vaatamist oli vaja ära käia samas veinikeldris Egeri külje all. Mõnus ja soe vastuvõtt oli eestlaste poolt seal korraldatud. Ma siiski kiidan eestlasest hobiveinimeistri roosat veini ja viinamarjadest aetud puskarit. Patt oleks kiitmata jätta ka perenaise vaaritatud guljašši suppi. Peale vormelisõitude vaatamist kimasime üle Slovakkia mägede Krakowi alla, kus valisime, et mida külastada. Kas Auswitzi või Wielicka soolakaevandust. Valisime soolakaevanduse ja ei kahetse oma valikut. Kuna koonduslaagrit ei külastanud, siis ei oska neid võrrelda, ega üht teisele kiita. Küll aga soovitan kaevandust külastada, kui sinnakanti keegi satub. Kokku olime reisil 10 päeva, läbisime 4700km. Ööbisime broneerimata hotellides hinnaklassis u.20.- inimese kohta, mis on vägagi viisakad ja suures valikus saadaval. Positiivsena jäid meelde saksa odavad kaubad, poola ja ungari head toidud ja lahedad inimesed. Negatiivne oli slovakkia nii inimeste suhtumise, kui hindade poolest.


Tagasi üles
 Profiil  
 
PostitusPostitatud: Neljapäev 09 Aug, 2012 21:12 
Eemal
Kasutaja
Kasutaja avatar

Liitunud: Teisipäev 06 Juun, 2006 18:26
Postitusi: 367
Asukoht: Pärnu
marra7 kirjutas:
Ma siiski kiidan eestlasest hobiveinimeistri roosat veini ja viinamarjadest aetud puskarit. Patt oleks kiitmata jätta ka perenaise vaaritatud guljašši suppi.

Ma usun, et Anti parimad veinid alles tulevad. See mis tal hetkel terastankis vaati minemist ootab on väga hea, sellest veinist usun paljut ja olen ka nõus ostma.
Jah see jäi mul tõesti mainimata, et perenaise söögid olid superhead! Kindlasti soovitan kõigil kes Ungarisse plaanivad minna võtta aega selle Eestist pere jaoks, te ei kahetse.

_________________
Selge mõistuse esimeseks eelduseks on enamike arvamusega mittenõustmine. Oscar Wilde


Tagasi üles
 Profiil  
 
Näita postitusi eelmisest:  Sorteeri  
Tee uus teema Vasta teemale  [ 10 postitust ] 

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]


Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 6 külalist


Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa postitada siin foorumis manuseid

Hüppa:  
POWERED_BY
Chrysler Club Estonia